انحراف چشم

انحراف چشم ، به عدم هم راستایی چشم ها در نگاه کردن گفته می شود. این عارضه در چشم پزشکی با اصطلاح استرابیسم شناخته می شود. در هنگام مشاهده اشیاء ، مرکز قرنیه یک چشم یا هر دو چشم در جهت داخل ( ایزوتروپی ) ، خارج ( اگزوتروپی ) ، بالا( هیپرتروپی ) یا پایین ( هیپوتروپی ) قرار می گیرد به نحوی که که گویا فرد جهتی دیگر را نگاه می کند، در این مقاله دکتر سیامک ریاضی ، فوق تخصص چشم در گیلان ، توضیحات جامعی مطرح نموده اند که توصیه میکنم آن را تا انتها مطالعه کنید. بیماری استرابیسم در میان کودکان از شیوع بیشتری برخوردار است ، البته امکان بروز آن در بزرگسالی نیز وجود دارد.

انحراف چشم - دکتر ریاضی

دلایل ایجاد کننده انحراف چشم

بروز انحراف چشم به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره می نماییم :

  • زمینه خانوادگی و ژنتیک
  • عیوب انکساری بالا
  • ناهماهنگی در عضلات چشم
  • بیماری های درگیر کننده عضلات بدن مانند میاستنی گراویس
  • وجود تومور در چشم
  • آسیب به ناحیه سر
  • آسیب های مغزی
  • وجود تومور در مغز
  • سکته مغزی
  • فشار خون بالا
  • برخی بیماری ها مانند دیابت ، ام اس و پرکاری تیروئید
  • برخی عوارض ناشی از اعمال جراحی چشم مانند انحراف به دنبال جراحی ترمیم پارگی شبکیه

انحراف می تواند در یک یا هر دو چشم ایجاد شود ، این بیماری می تواند دائمی بوده یا به صورت متناوب ایجاد شود یعنی تنها در ساعت هایی از روز یا در بعضی روزها ایجاد می شود.

انحراف چشم - دکتر ریاضی

انواع انحراف چشم

انحراف چشم به سمت داخل یا ایزوتروپیا

در این حالت ، قرنیه یک یا هر دو چشم در جهت گوشه داخلی چشم متمایل می گردد این نوع از استرابیسم جزو شایع ترین انواع انحراف چشم می باشد که شیوع آن در میان نوزادان و کودکان فراوان است.

انحراف چشم به سمت خارج یا اگزوتوپیا

در این نوع از انحراف چشم ، قرنیه چشم به سمت بخش خارجی چشم ها تمایل می یابد و این اتفاق می تواند تنها در برخی مواقع رخ دهد یا اینکه حالتی دائمی داشته باشد.

انحراف چرخشی چشم یا سیکلودویشن

این نوع از انحراف چشم گاهی به وضوح قابل رویت نمی باشد و به نحوی است که در آن چشم پیرامون محور قدامی خلفی قرنیه چشم می چرخد.

انحراف عمودی چشم ها

در انحراف چشم عمودی ، قرنیه چشم به سمت بالا یا پایین متمایل است و درمان آن در مقایسه با سایر انواع انحراف های چشمی از پیچیدگی بیشتری برخوردار است و گاها افتادگی پلک را نیز به دنبال دارد.

انحراف چشم کاذب

در این موارد که خصوصا در کودکان مشاهده می شود ، چشم ها به نظر دچار انحراف می رسند اما عواملی مانند پل بینی پهن یا فرم پلک ها موجب ایجاد حالتی شبیه انحراف می گردند. در این موارد حرکات چشم ها در معاینه نرمال می باشد و اقدام خاصی لازم نیست البته در چنین مواردی حتما بررسی توسط چشم پزشک لازم است تا تشخیص انحراف کاذب داده شود.

انحراف چشم - دکتر سیامک ریاضی

درمان انحراف چشم در گیلان

در برخی موارد درمان انحراف چشم از طریق استفاده از عینک امکان پذیر می باشد اما در بسیاری موارد ، درمان مستلزم انجام جراحی بر روی عضلات چشم می باشد. بنابراین بهترین جراح و متخصص چشم رشت بر اساس سن بیمار ، نوع و شدت انحراف مناسب ترین روش برای درمان این بیماری را بر می گزیند. درمان این مشکل ، توسط دکتر ریاضی ، فوق تخصص چشم خوب در گیلان ، به صورت موفقیت آمیزی قابل انجام است.

انحراف چشم - دکتر ریاضی

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا