لیزر شبکیه

درباره لیزر شبکیه

لیزر شبکیه یا رتین با بهره وری از نوعی مولد انرژی نورانی با تمرکز و شدت بالا قادر به هدف گیری دقیق شبکیه می باشد و حداقل آسیب را به بافت های اطراف وارد می کند.

لیزر در واقع نوعی درمان پیشرفته غیرتهاجمی و سرپایی می باشد که می تواند مانع از دست رفتن بینایی و بدین ترتیب حفظ بینایی افراد شود.

لیزر شبکیه

نحوه درمان لیزر شبکیه

همانطور که گفتیم لیزر شبکیه یک روش درمانی سرپایی است که در آن با استفاده از قطره های چشمی ، چشم بیمار بی حس شده و مردمک چشم گشاد می شود. سپس با استفاده از لنز های تماسی مخصوص محل مورد نظر در شبکیه تحت لیزر قرار خواهد گرفت.

لیزر شبکیه غالبا با درد خفیفی همراه است و مدت زمان انجام آن حداکثر چند دقیقه به طول می انجامد و بیمار پس از انجام آن می تواند بلافاصله به منزل برود.

برخی بیماری های شبکیه با استفاده از لیزر حرارتی درمان پذیر می باشند ، بدین نحو که بافت های خاص موجود در پشت چشم انرژی نور را جذب نموده و با استفاده از لیزر رتین آن را به حرارت تبدیل می نمایند.

با بهره وری از لیزر حرارتی می توان پارگی های کوچک و محدود شبکیه را کنترل کرد و از پیشرفت آن جلوگیری نمود و رگ های خونی را مسدود نمود یا اینکه بافت های غیرعادی رگ های خونی را برطرف ساخت.

در بسیاری موارد مانند وجود سوراخ یا پارگی های کوچک شبکیه یا عوارض دیابت بر روی شبکیه ، علیرغم وجود خطراتی که بینایی فرد را تهدید می کند، ممکن است دید بیمار تا مدتی حالتی طبیعی و عادی داشته باشد.

لیزر شبکیه

تشخیص بیماری های شبکیه

تنها روشی که در تشخیص بیماری های شبکیه به چشم پزشک کمک می کند ، معاینه و بررسی ته چشم همراه با مردمک گشاد و به صورت کامل می باشد، چرا که فقط به این طریق می توان وجود مشکلات شبکیه در مراحل ابتدایی را تشخیص داد.

کاربرد لیزر شبکیه

  • لیزر پی آر پی PRP یا pan retinal photocoagulation :

به منظور درمان و کنترل در بیماران دیابتی که عروق جدید و غیر طبیعی در شبکیه ایجاد شده ، انجام می شود. در این روش با بهره وری از لیزر در بخش بزرگی از شبکیه ، عروقی که حالتی غیر طبیعی دارند و نیز قسمتهایی که با ترشح فاکتور هایی سبب تولید عروق جدید می شوند از بین می روند.

همچنین سبب افزایش اکسیژن رسانی به قسمت های سالم شبکیه می گردد.

لیزر پی آر پی غالبا طی چند جلسه انجام می شود.

همانطور که ذکر شد لیزر پی آر پی جهت جلوگیری از تشکیل عروق جدید غیر نرمال کاربرد دارد ، این عروق به علت کمبود اکسیژن در شبکیه ایجاد شده و به دلیل ساختار غیر طبیعی مستعد خونریزی ، ایجاد کشش و جداشدگی شبکیه هستند.

از عوارض لیزرپی آر پی ، مختصری کاهش بینایی محیطی و دید فرد در شب است.

  • لیزر Focal Grid در ناحیه ماکولا یا لکه زرد :

این نوع از لیزر جهت درمان ورم شبکیه به کار می رود.

در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی یکی از مهم ترین علل فقدان بینایی ، بروز تورم در ناحیه ماکولا می باشد. این نوع از لیزر بر روی بخش هایی از شبکیه که دارای تورم می باشند انجام می شود.

از علل دیگر تورم در لکه زرد که به کمک لیزر قابل درمان می باشد، انسداد در مسیر شاخه های وریدی شبکیه است.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا