درد چشم‌ و درمان آن + دکتر ریاضی

بسیاری افراد حداقل برای یک بار درد چشم‌ را تجربه کرده اند که می تواند ناشی از علل فاقد اهمیت بالینی یا مشکل جدی تهدید کننده بینایی باشد. اما علت این موضوع چیست و چگونه می توان این عارضه را درمان نمود ؟ آیا احساس درد در چشم ها طبیعی است یا می تواند خطرناک باشد ؟ در این مقاله از دکتر سیامک ریاضی ، بهترین جراح و فوق تخصص چشم در گیلان ، قصد داریم به صورت جامع به بررسی این موضوع و راه های درمان آن بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 

درد چشم‌ - دکتر ریاضی

 

علل درد چشم‌

به طور کلی درد چشم‌ ناشی از اشکالی است که در خود چشم یا بخش های مجاور آن اتفاق می افتد. در ادامه به معرفی ‌برخی از عللی که می توانند منجر به درد در چشم ها شوند می پردازیم :

  • خراش قرنیه :

منظور از خراش قرنیه ، آسیب در سلول های پوشاننده سطح قدام قرنیه چشم یا اپیتلیوم آن است و شاید در وهله اول جزئی به نظر برسد ، اما در صورت عدم درمان و پیگیری می تواند منجر به ایجاد عفونت و آسیب به چشم شود. در چنین مواردی بهترین چشم پزشک گیلان ، قطره ‌های آنتی بیوتیک تجویز می کند و نهایتا در بسیاری موارد پس از چند روز رفع می گردد. در مواردی ممکن است از لنزهای پانسمانی بنا به تشخیص چشم پزشک جهت کاهش درد و تسریع روند بهبودی استفاده شود.

  • عفونت قرنیه یا کراتیت :

گاهی اوقات نفوذ و رشد باکتری یا عفونت ویروسی ناشی از موارد مختلفی از قبیل باقی ماندن لنز داخل چشم در طول شب ، می تواند منجر به ایجاد عفونت و التهاب در بافت قرنیه شود که در این موارد تشخیص و درمان به موقع جهت جلوگیری از کاهش دید و نقص بینایی ضروری است.

  • جسم خارجی در چشم :

از علل ایجاد درد چشم‌ خصوصا در افرادی که سابقه انجام تراشکاری ، جوشکاری و برش فلزات را دارند.

  • آب سیاه یا گلوکوم :

این اختلال با کاهش خروج مایع داخل چشم ، سبب افزایش حاد فشار و درد شدید متعاقب آن می گردد. تشخیص و درمان به موقع آب سیاه در گیلان ، جهت کاهش فشار چشم جهت پیشگیری از ایجاد آسیب عصب بینایی ضروری می باشد.

 

درد چشم‌ - دکتر ریاضی

  • یووییت یا التهاب داخل چشمی :

گاهی اوقات داخل چشم در اثر عفونت ‌ها ، تروما یا اختلالات سیستم ایمنی بدن دچار التهاب می شود و با علائمی چون درد ، قرمزی و اشکال در دید همراه است.

  • نوریت اپتیک :

در برخی موارد در اثر التهاب عصب بینایی در ناحیه پشت چشم یا تحریک عضلات در برگیرنده عصب ، علت درد چشم‌ می باشد. نشانه هایی نظیر ناراحتی شدید در زمان نگاه کردن ، درد هنگام حرکات چشم و از دست دادن بینایی می تواند از علائم همراه باشد.

  • سلولیت اربیت یا عفونت بافت اطراف کره چشم :

سلولیت اربیت یا عفونت بافت اطراف کره چشم ، خصوصا در افراد با سابقه سینوزیت ، نقص ایمنی ، سابقه ضربه به حدقه چشم و سابقه انسداد مجرای اشکی از علل درد چشم‌ می باشند که می توان با علائمی مانند قرمزی چشم و بیرون زدگی کره چشم و کاهش دید همراه باشد.

  • عیوب انکساری :

از دیگر علل درد چشم‌ وجود عیب انکساری ( نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگماتیسم ) ، سابقه سردرد میگرنی عفونت ویروسی ملتحمه چشم و توده در ناحیه اربیت می باشد. توصیه می شود برای تشخیص علل این عارضه و درمان به بهترین متخصص چشم در گیلان مراجعه نمایید.

 

راه های درمان درد چشم :

درد چشم - دکتر سیامک ریاضی

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا