بلفاریت + روش درمان + دکتر ریاضی

بلفاریت یا التهاب لبه پلک ، از علل اصلی تحریک و احساس ناراحتی در چشم ها می باشد که به دو نوع قدامی و خلفی تقسیم می شود. بلفاریت قدامی ، معمولاً ناشی از عفونت میکروبی ؛ خصوصاً استافیلوکوک و در مواردی پاسخ ایمنی بدن نسبت به این میکروب می باشد. بلفاریت خلفی ؛ ناشی از اختلال در عملکرد غدد چربی لبه پلک یا غدد میبومین می باشد که به علت ایجاد تغییرات شیمیایی ناشی از لیپاز باکتری ها دمای ذوب چربی لبه پلک بالاتر رفته و مانع از ترشح نرمال آن می شود که نتیجه آن مواردی اعم از ؛ اختلال در کیفیت اشک ، تسریع تبخیر اشک و افزایش غلظت اشک خواهد بود. برای آشنایی با علائم و روش های درمان این عارضه با ما تا انتهای این مطب از دکتر سیامک ریاضی ، جراح و فوق تخصص چشم گیلان همراه باشید.

بلفاریت - دکتر ریاضی

علائم التهاب پلک

از جمله علائم بیماری بلفاریت ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • خارش
  • سوزش
  • اشک ریزش بیش از حد
  • احساس وجود جسم خارجی در چشم
  • خشکی و قرمزی لبه های پلک
  • پوسته پوسته شدن روی مژه ها
  • ریزش مژه ها

لازم به ذکر است که در موارد شدیدتر و طولانی مدت بیماری ؛ ضخیم شدن لبه پلک یا اتساع عروقی لبه های پلک ، نامنظمی لبه پلک ، تغییر جهت مژه ها ، برگشتن لبه پلک به سمت داخل یا خارج ، ایجاد تغییرات بر روی سطح قرنیه و ایجاد عروق جدید بر روی قرنیه مشاهده می گردد.

درمان التهاب پلک یا بلفاریت در گیلان

باید توجه داشت در بسیاری از موارد با توجه به سیر مزمن بلفاریت ، امکان ریشه کنی کامل و درمان دائمی وجود ندارد و هدف ، کنترل بیماری می باشد. از جمله مهمترین موارد درمان ، رعایت بهداشت پلک ها به صورت شستشوی مرتب لبه پلک ها و برداشتن پوسته های لبه پلک و ترشحات ( البته در صورت وجود ) می باشد. به منظور درمان بلفاریت در گیلان ؛ با توجه به درگیری قدامی یا خلفی ، آنتی بیوتیک موضعی مناسب تجویز خواهد شد. در موارد مزمن و شدید با توجه به صلاحدید پزشک ، آنتی بیوتیک به صورت خوراکی تجویز می شود. در مواردی نیز استفاده از قطره های استروئید یا کورتون به صورت موضعی و کوتاه مدت به بهبود علائم کمک خواهد کرد. در موارد اختلال لایه اشکی ، استفاده از قطره های اشک مصنوعی کمک کننده خواهد بود

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا